Uw gebit

en wat wij voor u kunnen betekenen

Geen enkele gebitssituatie is hetzelfde en elke patiënt heeft individuele behoeftes en wensen. Daarom bestaat het eerste consult in onze praktijk uit een intakegesprek en een nauwkeurig mondonderzoek vaak in combinatie met röntgenfoto’s, mondfoto’s en eventuele scans. Op basis hiervan en rekening houdend met uw persoonlijke wensen kunnen wij een voorspelbaar zorgplan voor u opstellen.

Een behandeling op hoog niveau is alleen in teamverband mogelijk. Wij kunnen u een breed behandelspectrum aanbieden en werken bovendien nauw samen met specialisten zoals orthodontisten, kaakchirurgen, logopedisten en kunnen u indien nodig doorverwijzen.

Meer over de tarieven die wij hanteren.

Gezonde en mooie tanden stralen welzijn, levensvreugde en lichamelijke gezondheid uit. De preventieve tandheelkunde speelt daarbij een cruciale rol. 

Door niet alleen het gezamenlijk bepalen en behalen van de optimale mondhygiëne maar ook door het analyseren en als nodig ook bijsturen van uw lifestyle, eet- en drinkgewoontes kunnen wij een (verder) gebitsverval voorkomen.

Voor een defect georiënteerd herstel van uw tanden en kiezen zijn verschillende methodes en materialen beschikbaar. Wij informeren uw graag over de voor u meest geschikte opties.

Kronen, inlays, onlays en facings zijn een soort kunstmatige, door een tandtechnicus vervaardigde stukken tand of kies, waarmee defecten op de natuurlijke elementen of een foutieve stand herstelt of gemaskeerd kunnen worden. Er zijn verschillende materialen beschikbaar. Wij informeren u graag wat het beste bij uw situatie past.

De prothetische tandheelkunde komt van pas als er een of meerdere gebitselementen verloren gegaan zijn. Er zijn tal van vastzittende of uitneembare oplossingen beschikbaar.

Door een goede analyse kunnen we samen bepalen welke het meest bij u past.

Chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van tanden, kiezen en verstandskiezen, plaatsen van implantaten, apexresecties, frenulectomien (doorknippen lipbandje) en kroonverlengingen proberen wij zo veel mogelijk in onze eigen praktijk zelf uit te voeren. Alleen in enkele moeilijke gevallen zullen wij u naar een specialist verwijzen.

Implantaten zijn kunstmatige wortels bestaande uit hoogwaardig titanium of keramiek, welke daar in het bot geplaatst kunnen worden waar natuurlijke gebitselementen verloren zijn gegaan.

Een endodontische behandeling (wortelkanaalbehandeling) dient het behoud van uw natuurlijke gebitselementen.

Door diverse redenen kan de zenuw ontstoken raken of afsterven, wat een endodontische behandeling van dit element noodzakelijk maakt. Bij deze behandeling word het zenuwkanaal met behulp van vijl systemen gereinigd en met speciale vulmaterialen afgesloten. Op geen enkel ogenblik van de behandeling hoeft u pijn te lijden.

Bij de moderne digitale afdruk word middels een mondscanner een exacte meting van uw tanden, kiezen en uw kaak uitgevoerd. Parallel ontstaat op de computer een virtueel 3D-model van uw kaak inclusief gebitselementen. Dit gebruiken wij voor de analyse en het monitoren van uw gebitssituatie maar het kan ook via internet naar een tandtechnisch laboratorium opgestuurd worden voor het vervaardigen van techniekwerk zoals kronen, bruggen, nightguards (knarsplaaten) etc.. Zo besparen wij u vervelende afdruklepels en afdrukmateriaal van een conventionele afdruk in uw mond en tegelijkertijd werken wij milieubewust omdat de plastic afdrukklepels, afdrukmaterialen, gipsmodellen en transportwegen overbodig zijn. Verdere voordelen van een digitale workflow zijn hoge precisie van de werkstukken doordat potentiële foutenbronnen (vertrekken afdrukmateriaal, gipsmodel…) vermeden worden, de modellen en de constructie van uw tandtechnische werkstukken worden bewaard en kunnen eventueel later weer gebruikt worden.

In onze praktijk kunnen wij met de Trios 3shape scanner al uw tanden en kiezen en de kaak exact scannen om digitale modellen van uw gebitssituatie te krijgen. Vervolgens kunnen wij over een langere periode de scans herhalen, controleren en vergelijken en zo op tijd veranderingen zoals verschuivingen van de tanden en kiezen, terug trekkend tandvlees, ontstekingen, tanden knarsen en andere ziektes en defecten herkennen. Zo dat wij snel kunnen ingrijpen om verdere schade te voorkomen.

Deze behandelingen voeren wij met veel zorg voor u uit. Heeft u een vraag hierover? Neem vooral contact met ons op.

Wilt u meer weten over goede mondzorg? Op ons blog vertellen wij over allerlei onderwerpen.